Montjuïc - Tibidabo 2023

Recorregut

La cursa comença amb el descens de la muntanya de Montjuïc, per carrers amples.
A continuació, travessa la ciutat per un recorregut directe, amb poques corbes i baix desnivell tot creuant el barris de Poble-Sec, Sant Antoni, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, les Corts i Sarrià. Tot seguit, deixa la ciutat enrere i puja per un tram de carretera amb vistes espectaculars, passant per Vallvidrera i ascendint fins al Tibidabo.
Finalment, torna a baixar a Vallvidrera per prendre un desviament per camins que arriben a l’Àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera, on s’ubica la fi de la cursa.

Mapa de la cursa

20KM

distancia

8AM

hora d'inici

34m

Punt més baix

506m

Punt més alt

Descripció del recorregut

El recorregut

Descripció

1KmComença la cursa des de l’entrada del castell! Gaudeix de la baixada per escalfar motors a través una via ampla i còmoda cap als jardins de Montjuïc.
2KmSeguim baixant, arribem al remuntador del telefèric i continuem. per l’Avinguda de Miramar fins l’estadi Olímpic de Montjuïc.
3KmDesnivell molt lleu per completar l’Avinguda de l’Estadi.
4KMBaixada per l’Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, passant per davant del Poble Espanyol i ens acomiadem de Montjuïc arribant a l’emblemàtica Font Màgica.
5KmEntrem al barri del Poble-Sec, creuem l’Avinguda del Paral·lel i seguim les indicacions fins el Carrer d’Entença, on comença un lleu desnivell positiu que es mantindrà durant els pròxims quilòmetres.
6KmSeguim pujant pel Carrer d’Entença, un trajecte en línia recta que creua L’Antiga Esquerra de l’Eixample.
7KmContinuem l’últim tram recte del Carrer d’Entença que ens aproxima al barri de Les Corts. Atents al gir final fins el centre comercial de L’Illa Diagonal.
8KmRodejem el centre comercial i creuem l’Avinguda Diagonal per un pas subterrani. Travessem la Ronda del General Mitre i pujant pel Passeig de Sant Joan Bosco ens dirigim al barri de Sarrià.
9KmCanviem d’ambient endinsant-nos al casc antic de Sarrià a través del Carrer Major del barri, conservem un desnivell positiu que va creixent poc a poc.
10KmDeixem el barri de Sarrià, creuem l’ampli Carrer del General Vives i ens incorporem a l’Avinguda de Vallvidrera per un tram força inclinat. Possiblement notem una baixada de la velocitat, però no ens desanimem! Ja em superat la meitat de la cursa i canviem totalment d’ambient. Sortim de la ciutat per veure-la des de ben amunt.
11KmPassem pel Peu del funicular i continuem per la Carretera de Vallvidrera, un trajecte de corbes tancades que arriba fins al Mirador de Sarrià, el primer punt que ens ofereix unes vistes
privilegiades de la ciutat….
12KmConcluim la segona meitat de la pujada per carretera i arribem a Vallvidrera, continuant pel Carrer de les Alberes.
13KmCreuem el barri per la carretera principal, passem per davant de la parada d’FGC Vallvidera Superior, deixem el barri enrere, conservem el desnivell positiu i arribem al segon avituallament, ideal per afrontar l’últim tram de la pujada.
14KmEns queden dos quilòmetres per arribar al Tibidabo, continuem per la Carretera per un tram on podrem continuar gaudint d’unes vistes esplèndides per la nostra dreta.
15KmCompletem l’últim revolt de la carretera i arribem al Parc del Tibidabo! Enhorabona, ja has completat la pujada, ara toca baixar.
16KmPassem per davant del Temple del Sagrat Cor de Jesús, el monument més característic del Tibidabo i seguim per la carretera que completa la volta al Parc fins la carretera de Vallvidrera al Tibidabo que hem passat amb anterioritat. És un tram amb un fort desnivell negatiu.
17KmContinuem baixant en direcció a Vallvidrera per la carretera que hem pujat abans.
18KmTornem a passar per la parada d’FGC de Vallvidrera Superior fins la Parròquia de Santa Maria de Vallvidrera, on hem de parar atenció perquè hem de prendre un desviament a la dreta, pel Carrer dels Reis Catòlics. La meta ja és a prop!
19KmGaudim de l’últim tram pel camí senyalitzat fins al Àrea de lleure de Santa Maria de Collserola, on ens espera la fi de la cursa un refrigeri i menjar per recuperar energies i celebrar-ho plegats!

Col·laborador

Organitzador