Montjuïc - Tibidabo 2023

Recorregut

La cursa comença amb el descens de la muntanya de Montjuïc, per carrers amples.
A continuació, travessa la ciutat per un recorregut directe, amb poques corbes i baix desnivell tot creuant el barris de Poble-Sec, Sant Antoni, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, les Corts i Sarrià. Tot seguit, deixa la ciutat enrere i puja per un tram de carretera amb vistes espectaculars, passant per Vallvidrera i ascendint fins al Tibidabo.
Finalment, torna a baixar a Vallvidrera per prendre un desviament per camins que arriben a l’Àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera, on s’ubica la fi de la cursa.

Mapa de la cursa

20KM

distancia

8AM

hora d'inici

30m

Punt més baix

480m

Punt més alt

Descripció del recorregut

El recorregut

Descripció

Km 0Començar la cursa des de l’entrada del Castell. Gaudeix de la baixada per escalfar motors a través d’una àmplia via i còmode entre els jardins de Montjuïc.
Km 1Continuem baixant, arribem el remuntador del telefèric i continuem per l’avinguda de Miramar fins a l’estadi Olímpic de Montjuïc.
Km 2Desnivell molt lleu per completar l’avinguda de l’Estadi.
Km 3Baixada per l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, passant per davant del Poble Espanyol i ens acomiadem de Montjuïc arribant a l’emblemàtica Font Màgica.
Km 4Entrem al barri del Poble-Sec, travessem l’avinguda del Paral·lel i seguim les indicacions fins al carrer d’Entença, on comença un lleu desnivell positiu que es mantindrà durant els pròxims quilòmetres.
Km 5 Encara pugem pel carrer d’Entença, un trajecte en línia recta que creua l’antiga esquerra de l’Eixample.
Km 6 Continuem l’últim tram recte del carrer d’Entença que ens aproxima al barri de les Corts. Atents al gir final fins al centre comercial de l’Illa Diagonal.
Km 7Rodegem el centre comercial i travessem l’avinguda Diagonal per un pas subterrani. Travessem la ronda de General Mitre i pujant pel passeig de Sant Joan Bosco ens dirigim al barri de Sarrià.
Km 8Canviem d’ambient endinsant-nos al casc antic de Sarrià a través del carrer Major del barri, conservem un desnivell positiu que va creixent a poc a poc. Arribem a la plaça Major de Sarrià, on trobarem el primer avituallament que ens permetrà refrescar-nos i agafar forces pel posterior increment de desnivell.
Km 9Deixem el barri de Sarrià, travessem l’ampli carrer del General Vives i girem a
l’esquerra, continuant 500m fins al Parc de l’Oreneta.
Km 10Pugem pel carrer dels Esports i girem a l’esquerra per agafar la carretera de les Aigües.
Km 11Continuem 3 quilòmetres per la carretera de les Aigües.
Km 12 i 13Seguim per la carretera de les Aigües.
Km 14 Arribem a la Plaça Mireia.
Km 15Continuem per la pujada GYM - carretera H20 arribant al punt més alt de la cursa i continuem per la carretera de les Aigües.
Km 16Passats els 700m de baixada travessem la carretera BV-1468 - passant pel Mirador del Turó d’en Corts.
Km 17Un cop travessada la carretera, continuem pel camí de Santa Creu d’Olorda a
Vallvidrera, passats 300m arribem al Pantà de Vallvidrera.
Km 18Voregem el Pantà de Vallvidrera per la dreta.
Km 19

Seguim pel camí del Pantà fins a arribar a l’àrea de Lleure de Santa Maria de Vallvidrera, on ens espera la fi de la cursa. 

Col·laborador

Organitzador