Èxit rotund en la segona edició de la Montjuïc-Tibidabo 

  • 499 corredors, el màxim permès en ser part de la cursa traçada per Collserola, han acceptat el repte de travessar la ciutat de la muntanya de Montjuïc a la muntanya del Tibidabo

  • Una cursa única i sostenible de 20 km amb un recorregut lineal i híbrid: 50% asfalt i 50% trail

  • Cristina Garcia en dones i en homes Marc Guardia i Llorenç Esteve amb un ex aequo han estat els guanyadors d’aquesta segona edició

 

La segona edició de la cursa a peu Montjuïc-Tibidabo ha llevat Barcelona el matí festiu de Tots Sants amb 499 corredors i corredores disposats a competir en una cursa única i sostenible que travessa la ciutat de Barcelona entre les seves dues muntanyes: Montjuïc i el Tibidabo. Són 20 km i més de 400 m de desnivell positiu, és el repte que presenta la cursa en aquesta segona edició. 

En aquesta jornada de carrera que premia els esportistes més polivalents que s’adapten tant a l’asfalt com a la terra Cristina Garcia del Cri Cri Run, amb un temps d’ 1:24:48, i els corredors del club Ironwill Solideo, Marc Guardia i Llorenç Esteve amb 1:09:03, han estat els vencedors absoluts en un matí fred però assolellat. 

En dones la segona al podi ha estat Laura López amb 1:26:30, de l’ U.E Picornell, i Irene Perales, de Lo Esport Menorca, ha estat la tercera amb 1:28:38. En homes el tercer ha estat Joan Riutort, del Club Pollença, amb un temps d’ 1:09:50.

 

 

Aquesta segona edició de la cursa, que és també el Memorial Francesc Mates, s’ha variat el recorregut respecte al primer any per adaptar-se a la normativa del Parc Natural de Collserola, ha estat molt equilibrada pel que fa al terreny sent totalment híbrida amb un recorregut 50% asfalt i 50% trail. 

L’esdeveniment, que abans era conegut pel nom de Cursa de l’Amistat, comença amb el descens de la muntanya de Montjuïc, per carrers amples i entra a la ciutat travessant-la per un recorregut directe, amb poques corbes i baix desnivell. Creua el barris de Poble-Sec, Sant Antoni, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, les Corts i Sarrià. Tot seguit, deixa la ciutat enrere i puja per un tram de carretera amb vistes espectaculars, passant per Vallvidrera i ascendint fins al Tibidabo. Finalment, torna a baixar a Vallvidrera per prendre un desviament per camins que arriben a l’Àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera, on s’ubica l’arribada.

La cursa ha comptat amb el suport de vehicles elèctrics proporcionats per BYD Quadis grup i SEAT MÓ garantint l’emissió 0 de CO2 en les zones naturals de Collserola.

Victor Casanovas, director de Seven Mila, organitzador de la cursa ha destacat la bona acceptació dels runners cap al repte de la Montjuïc manifestant que “esgotar els dorsals d’una cursa diferent a la ciutat de Barcelona és una satisfacció enorme per a l’organització.” Casanovas també destaca l’evolució de la cursa, “el canvi parcial del recorregut ha fet créixer la Montjuïc-Tibidabo, transformant-la en una cursa difícil d’igualar en molts aspectes.”

Declaracions

Els atletes de l’ Ironwill Solideo han manifestat que ha estat una sorpresa guanyar aquesta cursa, però que “el fet d’anar els 20 km junts ens ha ajudat a tirar l’un de l’altre fins a creuar la linea de la meta de la mà” ha comentat Marc Guardia. Llorenç Esteve ha lloat el recorregut de la cursa destacant que “el fet de sortir de muntanya, però al costat del mar i arribar a Collserola després de travessar tota la ciutat m’ha agradat molt, és una cursa diferent del que fem habitualment”.

Per la seva banda, Cristina Garcia, corredora habitual de curses de muntanya s’ha expressat en els mateixos termes que Esteve a l’afirmar que “jo que estic acostumada a entrenar per Collserola i poc per l’asfalt de la ciutat i estic sorpresa perquè el recorregut d’avui per tota la ciutat no se m’ha fet pesat i en arribar al Parc de l’Oreneta i començar a pujar cap al Tibidabo m’ho he passat realment bé”.

Fins a 499 corredors i corredores, el fet de passar pel parc natural de Collserola limita el nombre d’inscripcions a aquest màxim, han gaudit de la segona edició de la Montjuïc-Tibidabo, una cursa pionera i sostenible amb unes vistes absolutament privilegiades de la ciutat de Barcelona.

 

#demuntanyaamuntanya

Col·laborador

Organitzador