Preparat per a la Montjuïc – Tibidabo amb aquests tips clau

La Montjuïc – Tibidabo s’acosta, i els runners estan ansiosos per desafiar els seus límits en aquest nou recorregut. Amb l’1 de novembre molt a la vora, és crucial estar preparat. És per això que hem recopilat sis consells essencials per a garantir que la teva experiència sigui inmillorable.

Abans de la cursa planifica el teu dia

Organitza el teu Transport: La Montjuïc – Tibidabo és una carrera lineal, cosa que significa que la sortida i la meta no coincideixen. Si decideixes arribar en vehicle privat, tingues en compte que no ho tindràs disponible en arribar a la meta. Es recomana utilitzar el transport públic per a evitar complicacions logístiques.

Si vas amb transport públic hauràs de baixar-te a plaça espanya i pujar caminant fins el castell de Montjuïc, per baixar de l’àrea de lleure de santa maria de Vallvidrera i baixar fins als ferrocarrils, al baixador de vallvidriera que tenen la S1 i l S2 fins a plaça catalunya. 

Escalfament Crucial: La cursa comença amb una empinada baixada i l’adrenalina de l’esdeveniment pot portar-te de zero a cent en qüestió de segons. Arriba amb antelació, guarda les teves pertinences en el guarda-roba i realitza un escalfament d’almenys 15 minuts per a evitar lesions i estar llest per al desafiament.

Desglossar el recorregut és l’estratègia per a dominar cada etapa

Estudia el Recorregut: La carrera no és la típica d’asfalt de 20 km. Cada corredor té punts forts i febles, i és crucial adaptar la teva estratègia en funció d’ells. El recorregut es pot dividir en trams clau:

Sortida a km 5: Inicia amb una empinada baixada des des Castell de Montjuïc. Evita gastar energia innecessària en aquesta secció.

Km 5 a km 10: Després de creuar el Paral·lel, enfrontaràs una pujada progressiva per carrer Entenza.

Km 10 a km 11: La pujada més dura de la carrera es troba aquí. Mantingues un ritme constant i, si és necessari, camina en les parts més difícils.

Km 11 a km 15: Gaudeix de 3 km plans per Carretera dels Aigües amb impressionants vistes de la ciutat.

Km 15 a km 17: Supera l’última pujada abans d’una llarga baixada. Descendeix amb precaució i cura en terrenys irregulars.

Somriu per a la foto: Després de tant d’esforç, assegura’t de posar bé a la foto de la meta. Somriu, aixeca els braços i celebra el teu èxit.

Després de la meta toca gaudir el moment: Hidrata’t adequadament i menja en l’avituallament de meta. Gaudeix de l’ambient, comparteix anècdotes amb altres corredors i aprofita els serveis de fisioteràpia. Quedar-te fins al lliurament de premis i felicitar els teus companys fa que la MT sigui més que una simple carrera de 20 km.

Viatge amb tren gratuït a la volta: No oblidis que tens un bitllet gratuït de RENFE per a tornar a casa. Imprimeix el seguent val i presenta’l en les taquilles de l’estació.

 

 

Preparar-te per a la Montjuïc – Tibidabo és més que un desafiament físic; és una experiència única que combina estratègia, paisatges impressionants de la ciutat i bon ambient. Segueix aquests consells i gaudeix al màxim d’aquesta emocionant carrera.

 

Bona sort a tots els participants!

#demuntanyaamuntanya

Col·laborador

Organitzador